Leddy Tube 17W D&N 2.0 Plant
LEDDY TUBE PLANT-modulet er designet til at belyse ferskvandsplanteakvarier. Den indeholder nøje udvalgte LED'er, der giver den perfekte belysning af akvariet, hvilket garanterer fremragende levevilkår for dets indbyggere. Den kan monteres i Aquael dæksler og lamper. Takket være brugen af T5 / T8 adaptere kan den også installeres i ethvert dæksel eller lampe dedikeret til traditionelle akvarielysstofrør. Tilbehøret DUBLED bøjle giver dig mulighed for at tilføje et ekstra modul til lampen eller dækslet og dermed øge belysningen af tanken.
Modulet er designet og fremstillet i Polen på Aquael-fabrikken, som siden 1984 har forsynet akvarister med produkter fyldt med veldesignede løsninger.
Hvorfor tænder vi akvariet?
Der er normalt to årsager. Først og fremmest skal tanken se pæn ud, det vil sige naturlig. Lyset skal få fisk og planter til at have smukke farver, der passer til en given art, og det hele vil være en utvivlsom udsmykning af rummet. Det andet mål er også vigtigt – langt de fleste akvarister vil gerne have sunde, velvoksende planter i deres akvarium. Og planter har brug for lys for at vokse i 10-12 timer om dagen, hvilket er "drivkraften" i fotosyntesen - en naturlig proces, som et resultat af, at de omdanner uorganiske forbindelser til organiske stoffer, der er nødvendige for deres liv. Så korrekt udvalgt lys er også for at garantere, at akvariet vil se pænt ud, og at planterne vil vokse godt i det.
LED'erne installeret i LEDDY TUBE PLANT-modulet udsender lys med en farvetemperatur på 9000 K. Dette giver gode forhold for akvarieplanter og garanterer en tro gengivelse af farverne på alle akvariebeboere.
Hvor meget lys i akvariet?
Hvor meget lys kræver et akvarium? Det afhænger af, hvilke arter af planter vi har tænkt os at dyrke i den. Med hensyn til belysningskrav kan de opdeles i tre grupper:
Gruppe I - skyggebærende arter, f.eks. "pelia", mosser, vingede mikrozorium, spiralformet fangehul, nogle plots (f.eks.
Gruppe II - moderat fotofile arter, fx sfærisk tang, vandfordybning, tryllestave, tigerlotus, ludwigia, bredbladet vandfisk, treblomstrede vandfugle, frøer, bredbladet pile, argentinsk sump, kæmpemøgurt, påskeliljer, limnofiler, japansk blyxylum. , spydmænd.
Gruppe III - bestemt fotofile arter, fx kabomba, "glossostigma", hemiantus.
Normalt konverteres lysstyrken pr. liter af akvariet. Det er konventionelt antaget, at det ved LED-lamper til dyrkning af skyggeplanter er nødvendigt at have min. 0,15-0,2 W for hver liter vand. Moderat krævende planter har brug for 0,25-0,4 W/l, mens de bestemt lyselskende endda 0,5-0,7 W/l.
"Dagen" i akvariet kan falde på stort set alle dele af dagen. Hvis tanken er langt fra vinduerne, og den kun er oplyst med kunstigt lys, kan timerne med at tænde og slukke for belysningen være praktisk talt alle. Det er bedst at tilpasse dem til vores præferencer og de timer, hvor vi normalt er til stede i lejligheden (f.eks. "daggry" kl. 15.00 og "skumring" kl. 01.00). Vi kan derefter nyde skønheden i vores eget "stykke af undervandsverdenen" efter behag.